Bite

Hem Nu Presentation verk På scen Platsspecifikt Filmer Böcker Objekt Teckningar Målningar Utställningar Forskning arkiv Press Kontakt Beställ Köp målningar Köp teckningar Medverkande efvalilja.se
 

Ett hus, en ko, en kvinna

2015

Ett hus, en ko, en kvinna – En i svensk danskonst nyskapande frontfigur är tillbaka på scen. För Dansens hus har hon skapat ett verk i tre delar: en installation i form av ett socialt rum, en föreställning och en sagostund för vuxna. Dessutom ingår en möjlighet att boka en lunchdate med henne för samtal om konst, politik eller annat.

Ett hus, en ko, en kvinna – har originalmusik av kompositören Per-Henrik Mäenpää. Detta är deras andra samarbete. Det första var Efva Liljas verk Män emellan som Dansens hus presenterade 2011. I Ett hus, en ko, en kvinna integrerar Efva Lilja sina teckningar, filmer och texter samt ett radiostyrt hus bebott av en ko. I arbetet med filmerna samarbetar hon med formgivaren Sofia Sundström och för de tekniska delarna med Jonas Holst.

Efva Lilja säger om arbetet med produktionen:

"Om tanke och kropp upptas av föreställningar om tillvaron som inte överensstämmer med det som oftast tas för givet, kan det vara idé att pröva de alternativa bilder, rörelser och ord som konst erbjuder. Jag arbetar med ett verklighetsgörande där politiska skeenden, vardagliga handlingar och det igenkännbara, prövas, omprövas och ges nya uttryck. Jag arbetar med det som levandet genererar. Att avgränsa en viss tid för föreställning är att bjuda in till dialog. Utan publiken uppstår inte denna. Vi delar ett rum, en tid och vilja till mötet. Sen får vi se vad som händer…"

Se dokumentation av verket på YouTube
Tillbaka