Hem Nu Presentation CV Repertoar 1995–2005 E.L.D.s historia verk Forskning arkiv Press Kontakt Boka och beställ Medverkande efvalilja.se
 

Ladda ner presentation som pdf

Efva Lilja är konstnär och arbetar med koreografi, bildkonst, film och text. Hon har satt världsrekord, dansat på Arktis isar och mottagit ett stort antal priser och utmärkelser. 1985-2005 var hon koreograf och konstnärlig ledare för E.L.D. i Stockholm som producerade verk presenterade i mer än 35 länder runt om i världen. 2003 utsågs hon till professor i koreografisk komposition vid DOCH, Dans och Cirkushögskolan, där hon också, parallellt med sitt konstnärliga arbete, var rektor 2006-2013. Sedan slutet av 90-talet har hon arbetat med konstnärlig forskning och varit drivande både nationellt och internationellt i utvecklade av förutsättningar för konstnärer att få forska i sin konst. 2014 var hon sakkunnig i konstnärlig forskning vid utbildningsdepartementet. 2016 blev hon chef vid Dansehallerne i Köpenhamn.

Hon har och har haft ett stort antal förtroendeuppdrag bl.a. varit styrelseledamot vid Konstnärsnämnden, Society for Artistic Research, ELIA och PEEK. 2015 var hon styrelseledamot i det norska programmet för konstnärlig forskning, PUK och från samma år bl.a. ordförande i den danska kommittén för konstnärligt utvecklingsarbete, KUV samt ledamot av den internationella styrelsen vid HZT/UdK i Berlin. Hon föreläser, ger föreställningar och utställningar runt om i världen och skriver om koreografi, konstnärlig forskning och om konstens roll i samhället. Efva Lilja har också medverkat på EU-nivå i bl.a. Team Culture 2012, 2013-2014 medverkade hon på EU-kommissionens förre ordförande José Manuel Barrosos inbjudan i projektet A New Narrative for Europé och 2016 utsågs hon till ny medlem av ECP, European Cultural Parliament.