Hem Nu Presentation verk Forskning Projekt Papers arkiv Press Kontakt Boka och beställ Medverkande efvalilja.se
 

Konstnärliga forskningsprojekt

Rörelsen som kroppens minne

2003–2006
Rörelsen som kroppens minne var ett forskningsprojekt inom ramen för min professur i samarbete med andra konstnärer, en socialgerontolog, en sociolog, en filosof och en ekonom. Projektet finansierades av Vetenskapsrådet, KUR och Danshögskolans KU-nämnd, och presenterades i tre olika verk för scen, i film och i en bok.

Danskonst i fruset landskap

2002–2003
Danskonst i fruset landskap var en studie av de kulturella faktorer som påverkar uttryck i rörelse och gestik. Projektet genomfördes under polarexpeditionen Arctic Ocean 2002, arrangerat av Svenska Polarforskningsinstitutet, då jag arbetade på isarna strax söder om nordpolen. Projektet dokumenterades i film, text och presenterades i ett dansverk för scen, en dansfilm, en dokumentärfilm och en bok. Finansierat av Polarforskningssekretariatet, KUR och Danshögskolans KU-nämnd.

Danskonst i språkets utmarker

2000
Danskonst i språkets utmarker var en utveckling av texter som presenterade mina teorier kring språkliggörandet i och genom dans. Finansierat av KUR samt Danshögskolans KU-nämnd.

Det brinnande

1998
Det brinnande var ett pilotprojekt kring danskonstens förankring inom grundskolan. Finansierat av KUR, Musik i Halland och Centrum för barnkulturforskning i Växjö.
Läs projektbeskrivning från 1996 (pdf)

Fittjaprojektet

1996–1998
Fittjaprojektet var ett forskningsprojekt vid Fittjaskolans högstadium, där jag följde en klass genom högstadiet i studier bl.a kring det betydelsebildande i rörelse, utveckling av danskonst och dansfilm. Finansierat av KUR och Stockholms läns landsting.
Läs utvärdering från 1999 (pdf)