Hem Nu Presentation verk Forskning Projekt Papers arkiv Press Kontakt Beställ Köp målningar Köp teckningar Medverkande efvalilja.se
 

Konstnärliga forskningsprojekt

Holds No Memory

2005–2008
Efva Lilja var medforskare i forskningsprojektet 2005-2006 i det engelska forskningsprojektet Holds No Memory, under ledning av koreograf och professor Ana Sanchez-Colberg. Projektet finansierades av British Council.
Se filmen på Vimeo

Rörelsen som kroppens minne

2003–2006
Rörelsen som kroppens minne var ett forskningsprojekt inom ramen för min professur i samarbete med andra konstnärer, en socialgerontolog, en sociolog, en filosof och en ekonom. Projektet finansierades av Vetenskapsrådet, KUR och Danshögskolans KU-nämnd, och presenterades i tre olika verk för scen, i film och i en bok.

Danskonst i fruset landskap

2002–2003
Danskonst i fruset landskap var en studie av de kulturella faktorer som påverkar uttryck i rörelse och gestik. Projektet genomfördes under polarexpeditionen Arctic Ocean 2002, arrangerat av Svenska Polarforskningsinstitutet, då jag arbetade på isarna strax söder om nordpolen. Projektet dokumenterades i film, text och presenterades i ett dansverk för scen, en dansfilm, en dokumentärfilm och en bok. Finansierat av Polarforskningssekretariatet, KUR och Danshögskolans KU-nämnd.

Danskonst i språkets utmarker

2000
Danskonst i språkets utmarker var en utveckling av texter som presenterade mina teorier kring språkliggörandet i och genom dans. Finansierat av KUR samt Danshögskolans KU-nämnd.

Det brinnande

1998
Det brinnande var ett pilotprojekt kring danskonstens förankring inom grundskolan. Finansierat av KUR, Musik i Halland och Centrum för barnkulturforskning i Växjö.
Läs projektbeskrivning från 1996 (pdf)

Fittjaprojektet

1996–1998
Fittjaprojektet var ett forskningsprojekt vid Fittjaskolans högstadium, där jag följde en klass genom högstadiet i studier bl.a kring det betydelsebildande i rörelse, utveckling av danskonst och dansfilm. Finansierat av KUR och Stockholms läns landsting.
Läs utvärdering från 1999 (pdf)